gülümsemeyi severim

metropol gezgini başkent'te..

sıradan bir cumartesi olarak başlamıştı gün, zeytin ezmesi yaşam alanı olarak nitelendirdiği kuför çıkışında ne yapacağını bilmez bir şekilde beyin kıvrımında ki soru işaretleri ile tunalı'da yürümeye başladı. Her zaman bir anne kucağı gibi sıcak ve davetkar olan D&R'ı gördü ve kendime vakit ayırmak için en güzel yer ve en güzel zaman dedi. Kendisini neler beklediğinden habersiz olan zeytinezmesi içeri girdi ve bir arkadaşına gördü. Arkadaşı onu; bir imza gününe davet etti,hatta sürükledi. Bu imza günü;


Kelebek gazetesinin arka sayfa yazarı metropol hayatının gezgini ,"Uydurukçu" adlı kitabı ile kitapevlerinde yerini alan, enerjik yazar Onur Baştürk' e aitmiş..

Zeytinezmesi ve arkadaşı bir süre ayakta durup,dinlemişler söyleşiyi.. Kitapta ki olayların gerçekliği, karakterlerin kim olduğuna dair çözümlemelerden sonra zeytinezmesi bir anda sormuş sorusunu, bu kadar yaşam gördükten sonra inanıyro musunuz aşka? diye.Yazar şaşırmış, biraz duraksamış ,aşka inanmıyorum,inanmak istiyorum, inandıracak  birisini arıyorum demiş.



Onur Baştürk, o kadar içten ve o kadar sevimliymiş ki. Parlayan yeşil gözleri ile sürekli bir muziplik peşinde yaramaz bir çocuk gibi gözüküyormuş.Tüm sorulara neden yani şimdi bunu soruyorsunuz demeden,içten bir şekilde,suya sabuna değmeden değil,değerek, muz kabuklarına basarak cevaplar vermiş.


Söyleşi sırasında 2011 yılının Aralık ayında yeni kitabını basma niyetinde olduğunu, yeni kitabında farklı bir anlatım üslübü kullandığını belirtmiş. O katta bulunan herkes  yeni kitabını ve Ankara gece hayatına ait gözlemlerini merak etmiş, sabırsızlıkla beklemeye başlamış bile..Bir dilek tutmuşlar hep beraber,yazarın hep böyle kalması diye..

İmza gününe gelince, D&R mağazasının bu konu ile ilgili bir uzman ile çalışmasını, ilanların A4 dosyası ile asansöre asmaktan daha farklı bir pazarlama faaliyeti süredereceği, eğlenceli imza günleri düzenlemeye devam etmesi dileğiyle...

Öptüm,bye..

0 yorum: